Edirne’de, 8 yıldır tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın son romanını birlikte yazdığı eş yazar merak ediliyor.

Hakkında açılan davalar nedeniyle 4 Kasım 2016 tarihinden beri Edirne Cezaevinde tutuklu bulunan eski HDP  Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, cezaevinde yazdığı yeni romanın duyurusu yapıldı. 

Demirtaş’ın yeni kitabının haberini sosyal medya hesabından paylaşan Dipnot Yayınları, Demirtaş’ın kitabını bu kez bir eş yazarla birlikte kaleme aldığını açıkladı.

Diyarbakır’a 2 bin kilometre öteden gelip bir ilki yaşattılar Diyarbakır’a 2 bin kilometre öteden gelip bir ilki yaşattılar

Demirtas Tan Selcuk Mizrakli Paylasimi 997227 5Dipnot Yayınları, ismini vermediği yeni romanı “Demirtaş’ın yeni romanı bu kez bir eş yazarla!” notuyla paylaşırken, eş yazarın kim olduğu merak konusu oldu. 

Eş yazarın kim olduğu ve kitabın yayın tarihi henüz açıklanmazken, eş yazarın Demirtaş ile aynı odayı paylaşan eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Selçuk Mızraklı olduğu tahmin ediliyor.  Mızraklı, Şubat 2022’den beri Demirtaş ile aynı odayı paylaşıyor. 

Selahattin Demirtaş’ın daha önce de Seher, Devran, Leylan, Efsun, Dad ve savunmalarını konu alan Onurlu Yaşam Davası adlı kitapları çıkmıştı.

Editör: Ferit Aslan