Dijital platformlar, her hafta birbirinden farklı içeriklerle izleyicilerini ekrana kilitlemeye devam ediyor. Netflix, BluTV ve Prime Video gibi dev platformlar, dizi ve film kategorilerinde liderlik için kıyasıya bir rekabete sahne oluyor. Bu hafta, Yunan mitolojisine farklı bir bakış sunan KAOS’tan aksiyon severleri ekrana kilitleyen Rebel Ridge'e kadar birçok yapım listelerde yerini aldı. Peki, hangi diziler ve filmler haftanın en çok izlenenleri oldu?

NETFLIX TÜRKİYE

Netflix Türkiye’de bu hafta dizi kategorisinde liderliği The Perfect Couple göğüsledi. Gizemli bir aşk hikayesini anlatan bu dizi, izleyicilerden tam not alarak zirvede yer aldı. Onu takip eden yapım ise Yunan mitolojisini modern bir yorumla ele alan KAOS oldu. Bu mitolojik gerilim, izleyicileri etkileyici senaryosuyla kendine çekmeyi başardı. Tüm zamanların en sevilen dizilerinden biri olan Lost ise izleyicilerden gördüğü yoğun ilgi sayesinde üçüncü sıraya yükseldi.

Film kategorisinde ise aksiyon severlerin gözdesi Rebel Ridge, Netflix Türkiye’de haftanın en çok izlenen filmi olarak liderlik koltuğuna oturdu. Onu yakından takip eden korku filmi The Deliverance, üç basamak birden yükselerek ikinci sıraya yerleşti. Emre Gül'ün romanından uyarlanan Güneşi Söndürmem Gerek ise açılışını üçüncü sırada gerçekleştirdi.

BLUTV

BluTV’de ise yerli yapım Kıyma, televizyon kategorisinde zirvedeki yerini korudu. Dünyaca ünlü City of God evrenine dahil olan City of God: The Fight Rages On ikinci sıraya yükselirken, HBO’nun Emmy ödüllü dizisi The White Lotus üçüncü sırada yer aldı.

Film kategorisinde ise haftanın lideri Will Smith’in başrolünde yer aldığı Ben Efsaneyim oldu. Onu takip eden film ise Christopher Nolan’ın hafızalara kazınan yapımı Inception olurken, Zihin Gezgini haftayı üçüncü sırada tamamladı.

PRIME VIDEO

Prime Video’nun televizyon kategorisinde bu hafta da zirveyi Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri kimseye kaptırmadı. Kore yapımı romantik dizi Kazançsız Aşk Olmaz ise romantik dizi severlerin favorisi oldu ve ikinci sırada yer aldı. Platformun fenomen dizisi The Boys ise üçüncü sıraya geriledi.

Film kategorisinde ise yerli yapımlar büyük ilgi gördü. Atatürk 1881 - 1919, 1,6 milyonun üzerinde seyirci ile haftayı zirvede tamamladı. Sinemalarda rekor kıran Hep Yek: Aşiret ise ikinci sırada yer alırken, fantastik bir klasik olan Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği üçüncü sırada kendine yer buldu. 

16 bin yıllık mağaralarda şok edici keşifler 16 bin yıllık mağaralarda şok edici keşifler

Dijital platformlarda her hafta farklı yapımların öne çıktığı izlenme yarışında, bu hafta aksiyon, korku ve fantastik türler ağırlıklı olarak tercih edildi. Yerli yapımlar ise özellikle Prime Video'da büyük ilgi görmeye devam ediyor. Hem uluslararası hem de yerli içeriklerin kıyasıya rekabet ettiği bu dijital dünyada, bakalım önümüzdeki hafta zirve nasıl şekillenecek?

Editör: Ayşegül Yaşar