DİSKİ, Dicle Pompa İstasyonunu besleyen enerji nakil hattındaki arızayı giderdi.

DİSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, Dicle Barajı Ana Pompa İstasyonunu besleyen enerji nakil hattında meydana gelen arızayı 1 saat gibi kısa bir sürede onararak, kente su arzında oluşabilecek olumsuzlukların önüne geçti.

Temel yaşam kaynağı olan içme su arzında herhangi bir sorun yaşanmaması için DİSKİ’nin tüm olumsuzlukları göz önünde bulundurarak planlı şekilde çalışmalarına devam ediyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, bünyesinde bulundurduğu teknolojik araç ve teknik ekiplerle, Dicle Barajı Ana Pompa İstasyonunu besleyen enerji nakil hattında arızalanan XLPE Kablosunda meydana gelen arızayı 1 saat gibi kısa bir sürede onardı. Yapılan onarım çalışması sayesinde kentte su arzında oluşabilecek olumsuzlukların önüne geçildi.

DİSKİ Genel Müdürü Mehmet Şerifoğlu, onarım çalışmalarına ilişkin bir açıklamada bulundu;

”Diyarbakır’ın nüfusunun artması, son günlerde sıcaklıklardaki yükseliş ve suyun alan dışı kullanımı nedeniyle her geçen gün su tüketimi artmaktadır. Kış aylarında kent merkezine günlük ortalama 270 bin metreküp içme suyu sağladıklarını, yaz aylarında ise bu rakamın yaklaşık 310 bin metreküpe çıktığını söyledi.

Kentte, içme su arzında herhangi bir sorun yaşanmaması için DİSKİ’nin tüm olumsuzlukları göz önünde bulundurarak planlı şekilde çalışma yürüttüğünü vurgulayan Şerifoğlu, bu kapsamda kent açısından oldukça önemli bir konumda olan Dicle Barajı Pompa İstasyonu’nda gerekli tüm önlemleri aldıklarını vurguladı.

Ekiplerimiz mesai kavramı gözetmeksizin çalıştıklarını kaydeden Şerifoğlu, şöyle konuştu:

Kayıp Narin'in DNA'sı bulunan araç mahalleye getirildi Kayıp Narin'in DNA'sı bulunan araç mahalleye getirildi

''DİSKİ’ye ihtiyaç duyulan her alanda, ekiplerimiz mesai kavramı gözetmeksizin çalışmalarına devam ediyorlar. Bugün mesai arkadaşlarım oldukça başarılı bir çalışma yaparak, Dicle Barajı Ana Pompa İstasyonunu besleyen enerji nakil hattında arızalanan XLPE Kablosunda meydana gelen arızayı kısa bir sürede onardı. Ekip arkadaşlarıma teşekkür ederim.'' dedi.

BÜLTEN

Editör: EYYUP KAÇAR