Diyarbakır'da şiddetli deprem Diyarbakır'da şiddetli deprem

Malatya'nın Kale ilçesinde 5,9 büyüklüğünde meydana gelen deprem, Diyarbakır başta olmak üzere birçok kenti etkiledi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin tüm ekipleri, kentte olumsuz durumlara karşı çalışmalara devam ederken, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Doğan Hatun, Bağlar ilçesi Şeyh Şamil Mahallesi’nde parklarda bekleyen yurttaşlarla bir araya geldi. Yurttaşlara olumsuz bir durum olmadığını belirten Eş Başkan Hatun, geçmiş olsun dileklerinde bulunarak herkesin sakin olmasını istedi.

Eş Başkan Hatun, ekipleri görevlendirdi

Eş Başkan Hatun, daha sonra depremde hasar gördüğü belirtilen Yenişehir ilçesi Şehitlik Mahallesi 18. Sokak’taki Çeşme Apartmanına geçti. Sokakta bekleyen bina sakinleriyle görüşen Hatun, binaya ilişkin İtfaiye, Zabıta ve Afet İşleri ekiplerinden bilgi aldı. 6 Şubat 2023’teki Kahramanmaraş depremlerinde az hasarlı olan binanın iç kısmına geçerek incelemelerde bulunan Hatun, hasar tespiti yapılması için belediyenin yapı denetim ekiplerini görevlendirdi.

Büyükşehir Belediyesinin İtfaiye, Zabıta ve Afet İşleri ekipleri de olası bir duruma karşı bina önünde hazır bekliyor. 

Sahada Eş Başkan Doğan Hatun’a, Bağlar Belediyesi Eş Başkanları Leyla Ayaz ve Siraç Çelik ile Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Özgür Yıldız, daire başkanları ve meclis üyeleri eşlik etti.

Kaynak: Bülten