CHP Lideri Diyarbakır’a gelmeden Demirtaş’a gidecek CHP Lideri Diyarbakır’a gelmeden Demirtaş’a gidecek

Kadınlar güllerle başladıkları çalışmayı genişletmeyi hedefliyor. Park Bahçeler Müdürlüğü bu çalışma ile kendi bitkilerini üretebiliyor.

Bağlar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü kadınlar eliyle yeni bir çalışma başlattı. Çalışma kapsamında müdürlüğün kadın çalışanları tarafından bitkiler çoğaltılıyor. Kadınlar üretime güllerle başladı. Belediyenin Gül Bahçesi’nden örnekler alınarak yine belediyenin fidanlık alanında çelik alma işlemi ile çoğaltma gerçekleştiriliyor. Örneği alınan bitkiler perlitli ve gübreli toprakta köklendirildikten sonra saksılara alınarak çoğaltılarak, ihtiyaç duyulan alanlarda kullanılıyor.

Bitkiler ihtiyaç duyulan alanlarda kullanılacak

Yürütülen çalışmanın alanı genişletilerek, farklı bitkiler için de üretim yapılacak. Çoğaltılan bitkiler ilçenin parklarında ve ihtiyaç duyulan alanlarda kullanılacak. Gül ile başlayan çoğaltma işlemleri kentin iklimine uygun diğer bitkiler için de gerçekleştirilecek.

Belediyenin Fidanlık alanında akça, çınar yapraklı dut, mavi selvi, zakkum, çınar, japon eriği, dişbudak, çam ve çok sayıda ağaç fidanı bulunurken, gül, sarmaşık, lavanta, biberiye, alev çalısı gibi çeşitli bitkiler yetiştiriliyor.

Editör: Nazmi Kahraman