Diyarbakır'da 90 yıl önce kurulan müzenin kuruluşu etkinliklerle kutlandı.

Diyarbakır Müzesi 1934 yılında kuruldu. İçkale'deki tarihi binada yer alan Diyarbakır Müzesi'nin bu yıl 90. yılı kutlandı. 90. yılı dolayısıyla yapılan etkinliklerin 34.sü gerçekleştirildi.

KÜLTÜRLER GECESİ

Müze Haber İçi̇

Diyarbakır'da otomobilin çarptığı kız öldü Diyarbakır'da otomobilin çarptığı kız öldü

Müze Müdürü Müjdat Gizligöl, Diyarbakır Müze Müdürlüğü'nün buyıl kuruluşuınun 90. yılının kutlandığını ifade ederek, yıl içerisinde çeşitli paydaşlarla müzede etkinlik gerçekleştirildiğini söyledi.

Etkinlikler kapsamında Final Okullarının her yıl gerçekleştirdigi ''Kültürler Gecesi'' etkinliğinin bu yıl Diyarbakır Müzesinin bahçesinde gerçekleştirildiğini ifade eden Gizligöl, etkinliklerin Diyarbakır Müzesinin 90. yılına atfedildiğini kaydetti.

Müze Haberi̇çi̇1

Gizligöl, şöyle dedi:

''Kültürler Gecesi çerçevesinde belgesel gösterimi, tanıtım videoları, müzikal klipler, şiir dinletisi, Anadolu kültürlerinden ezgiler, yine Anadolu kültürünün çeşitli dansları, halk oyunları ve çocuklarin canlı performanslari sergilendi. 33 medeniyete ait izlerin barındığı Diyarbakır Müzesi'ndeki etkinliklerde Anadolu ve Mezopotamya kültürlerinden örnekler sunuldu.''

Geceye çok sayıda öğrenci ve ailes Diyarbakır Kültür Müdürü Sabahattin Genç, Final Okulları Yöneticileri ve davetliler katıldı.
 

Editör: EYYUP KAÇAR