İhbar üzerine aramalar gölete kaydırıldı İhbar üzerine aramalar gölete kaydırıldı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede UYAP’ta hazırlanan sahte evraklarla ilgili silme veya değişiklik yapılabilecek durumda olan kod ve barkodun okunamadığını bilirkişi incelemesiyle tespit edildiği belirtierek, icra satış şerhlerinin ve rehinlerin kaldırılmasıyla ilgili işlemlerin icra müdür yardımcısı B.G.’nin kullandığı bilgisayar ekranından yapıldığnını belirlendiği yer aldı.

Sahte tescil belgelerinde araçların tümünün ihale alıcısı O.E. adına düzenlendiği, bu nedenle tüm işlemlerin iptali istenen iddianamede,  araçların hiçbirinin noterde tescil işlemi görmediği tespit edildi.

Müdür yardımcısının odasının olduğu koridoru gören kamera kayıtlarının incelenmesinde, iş takipçilerinin sıklıkla müdür yardımcısı ile icra katibinin bulunduğu odaya giriş-çıkış yaptıkları, birlikte hareket ettiklerinin anlaşıldığı aktarılan iddianamede, iş takipçilerinin de birbiriyle yoğun telefon trafiği içinde olduklarının HTS kayıtlarıyla tespit edildiiği vurgulandı.

İddianamede 10 sanık hakkında “Bilişim sistemindeki verileri bozma, yok etme, erişilmez kılma, sisteme veri yerleştirme, zincirleme olarak kamu kurum ve kuruluşlarını ve tüzel kişiliklerin araç olarak kullanılarak dolandırıcılık” suçlarından 575 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

Editör: Özgür Ayaydın