Diyarbakır’ın önde gelen iş insanlarından ve Tüm Mermer Doğaltaş ve Makinaları Üreticileri Birliği (TÜMMER) onursal başkanı Raif Türk’ün adı İzmir'de yaşatılıyor. 

I M G 20230426 W A0023(1)

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisinin oy birliği ile alınan karar sonrası Türk doğal taş sektöründe yaptığı işlerle tanınmış, sektörde büyük izler bırakan ve Marble İzmir Fuarı’na önemli katkılar sunan Diyarbakırlı iş insanı Raif Türk'ün adını Gazi Emir'deki Fuar İzmir'de yer alan meydana verildi. 

Diyarbakır’a 2 bin kilometre öteden gelip bir ilki yaşattılar Diyarbakır’a 2 bin kilometre öteden gelip bir ilki yaşattılar

Raif Türk 1

Diyarbakır ve bölgede madencilik sektörünün gelişmesinde önemli rolü oyanayan Raif Türk, 2022 yılında hayatını kaybetmişti. Türk, Merkez Bağlar İlçesi’nde kendi adını taşıyan modern bir okul yaptırmış, okul açılışında yaptığı konuşmada, “Hayatım boyunca yaptığım işler ve elde ettiğim başarıların hiçbiri bu okul kadar beni gururlandırmadı” şeklinde konuşmuştu. Raif Türk İlkokulu 32 derslik ve 9 atölye, bir halı saha, iki basketbol ve voleybol sahası ile iki çocuk oyun parkından oluşuyor. Okul için 35 milyon lira harcanmıştı.

Whatsapp Görsel 2024 05 20 Saat 12.40.29 A4C8Eb03

Editör: HABER MERKEZİ