Ramanlı, "Yeni anayasada Kürtçe resmi dil olarak kabul edilmeli" Ramanlı, "Yeni anayasada Kürtçe resmi dil olarak kabul edilmeli"

MHP Lideri Bahçeli’nin DEM Partililerin elini sıkması ve Öcalan’a çağrı yapmasından sonra gözler İmralı Adasının kapısının 5 yıl sonra açılıp açılmayacağına çevrildi. 

Mecliste MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin DEM Partililerin elini sıkması, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bunu desteklemesi ve son olarak Bahçeli’nin grup toplantısında İmralı Adasında bulunan Abdullah Öcalan’a yönelik çağrısı,”Yeni bir süreç mi başlıyor” tartışmasını alevlendirdi. 

Abdullah Ocalan In Yegeni Imrali Ya Gidiyor Turk Siyasetinde Yeni Gelismeler 4072

İktidara yakınlığı ile bilinen yazar Abdulkadir Selvi, en son 5 yıl önce Mehmet Öcalan’ın gitmesinden sonra kapatılan İmralı Adası kapısının yeniden açılabileceğini yazdı. Selvi, Öcalan ile görüşmek için hem avukatlarının hem de ailesinin ayrı ayrı başvuruları olduğun belirterek, aile görüşü kapsamında Şanlıurfa Milletvekili olan yeğeni Ömer Öcalan’ın adaya gönderilebileceğini belirtti. 

128342İmralı adasının kapılarını uzun yıllardır avukat görüşmelerine kapatan iktidarın, Ömer Öcalan’ın görüşme isteğini, aile görüşü kapsamında değerlendirildiği belirtiliyor. Şartların oluşması durumunda bu görüşmenin gerçekleşmesi ve İmralı Adası kapılarının 5 yıl sonra yeniden açılabileceği konuşuluyor.

Editör: Ferit Aslan