Ekonomik politikaları şekillendirecek Orta Vadeli Plan kapsamında sosyal yardım sistemi, kredi kartı limitleri ve çalışma mevzuatında önemli düzenlemeler yapılacak.

"Prostat başlangıcı için 50 yaş" uyarısı "Prostat başlangıcı için 50 yaş" uyarısı

SOSYAL YARDIM SİSTEMİ GÖZDEN GEÇİRİLİYOR

Sosyal yardım sistemi, fert başına asgari geliri garanti edecek şekilde yeniden düzenlenecek. Yardım sistemi işgücüne katılımı engellememek üzere aile odaklı olarak kurgulanacak ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu’nun kaynakları daha etkin kullanılacak.

KREDİ KARTLARINA GERÇEK GELİR AYARI

SGK ve Risk Merkezi veri setleri entegre edilerek kredi kartı limitleri gerçek gelirle uyumlu hale getirilecek. Bireysel kredilerde miktarsal sıkılaştırma politikaları uygulanarak iç talep dengelenecek ve enflasyon beklentileri çıpalanacak.

YENİ NESİL ÇALIŞMA MODELLERİNE UYUMLU MEVZUAT

Uzaktan ve kısmi süreli çalışma modelleri doğrultusunda İş Kanunu ve sosyal güvenlik mevzuatı, iş dünyasının ihtiyaçları göz önünde bulundurularak esnetilecek ve güvenceli esneklik sağlanacak.
 

Maden arama faaliyetleri mevzuatta “kamu yararına faaliyet” olarak tanımlanacak ve madenlerin arama ve işletilmesinin türlerine, niteliklerine ve sürdürülebilirlik ilkelerine göre detaylı olarak ele alındığı yatırım güvencesini artıracak yeni bir temel düzenleme hazırlanacak.

Editör: Ayşegül Yaşar