Diyarbakır’da kaybolan ancak tüm Türkiye’de aranan 8 yaşındaki Narin, bugün son yolculuğuna okuldaki masasına konulan çicek, tabutuna konulan duvak ile sonsuzluğa uğurlandı. 

Diyarbakırlı Narin’in kaybolma haberini Türkiye, kaybolduktan 1 gün sonra sosyal medyada dolaşan kayıp ilanı ile öğrendi. Narin’in kaybolmasının haber olması ile birlikte Narin, adeta Türkiye’de kaybolan ve sayıları bilinmeyen çocukların sembolü hale geldi. 

2024 26 08 Narin Aa Jpg 2

Narin’in kaybolduğu söylenen merkez Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesinde binlerce kişinin katıldığı aramalardan sonuç alınamayınca, önce amcası ve mahallenin muhtarı tutuklandı. Çelişkili ifadeler, aracında Narin’a ait DNA örnekleri bulunması ve telefonundaki kayıtları Narin’in kaybolduğu gün silmesi amcanın tutuklanmasına yol açtı. 

Diyarbakır’da Narin’in kabri mermerle yapıldı Diyarbakır’da Narin’in kabri mermerle yapıldı

CESET ORTAYA ÇIKTI, SESSİZLİK BOZULDU

Tavşantepe Mahallesindeki sessizlik ve sanki suçu örtme hali, dün sabah saatlerinde Narin’in cansız bedeninin köyün hemen altından geçen Eğertutmaz Deresinde bulunması ile bozuldu. Dereye atılma değil, adeta derenin içine gömülerek bulunması istenmeyen Narin’in Cansız bedeni kaybolduktan 19 gün sonra çıkartılıp Diyarbakır merkeze otopsiye getirildi. 

Kk“NARİN’İN CANSIZ BEDENİNDEN 91 ÖRNEK ALINDI”

Narin’in suda çürümeye başlayan cesedinden uzmanlar istismar dahil her türlü suçu ortaya çıkaracak toplam 91 örnek aldı. Moleküler ve genetik incelemeye esas olacak biyolojik bulgu ve sürüntü örnekleri de alındı. Bu işlemlerden sonra klasik otopsiye geçildi. 

Narin Duvak

ÖLÜM SEBEBİ VE TARİHİ BELİRLENEMEDİ

Yapılan ve 10 saat süren otopside, Narin’in nasıl öldüğü cesedinin suda çürümüş olması nedeniyle şimdilik tespit edilemedi. Hazırlanan tutanakta, vücudunda kesici, delici ve silah yaralanmasına rastlanmadığı belirtildi. Diz kapağından itibaren kopan sol bacağı ve kaval kesimi ise kopma nedeninin bulunması için İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderildi. 

NARİN OTOPSİ MASASINDA İKEN, ANNE, BABA VE AĞABEYLER GÖZLATINA ALINDI

Narin Göran’a otopsi yapıldığı saatlerde soruşturmayı yürüten savcılık, aralarında annesi, babası, ağabeyi, amcaları olmak üzere toplam 24 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan bazı şüpheliler çözülüp olayı itiraf etti. Ve itiraflar üzerine bugün köyde Narin’in cansız bedeninin bulunduğu dere kenarında keşif yapıldı. 

P H O T O 2024 09 09 17 55 18OKUL SIRASINA ÇİÇEK, TABUTUNA DUVAK KONULDU

Tüm Türkiye’nİn nefesini tutup umutlu bir haber beklediği Narin’in cansız bedeni sabah saatlerinde Diyarbakır’da yaşamayan bir ağabeyine teslim edildi. Köye getirilen Narin’in tabutunun üstüne, gözaltına alınmadan televizyonlara konuşan annesinin konuşmasına istinaden getirilen küçük bir gelinlik ve duvak atıldı. Bugün okulda olması gereken Narin’in okul sırasına ise, arkadaşları ve öğretmenleri çiçek ve fotoğraflarını koydu. 

N A R I N-3AĞABEYİN FERYATI, “NARİN SİZE NE ETTİ, ALLAH BELANIZI VERSİN”

Mezarlıkta 8 yaşındaki Narin’in cenazesi toprağa verilirken, gözaltında oldukları için ne annesi, ne babası nede ağabeyleri katılamadı, sadece cenazeyi teslim alan ağabeyi katıldı. Ağabeyin Kürtçe ağıt ve isyanları herkesi ağlattı. “Narin daha çocuktu ne istediniz ondan, Narin size ne etti, Allah belanızı versin” sözleri mezarlıkta yankılandı.

Editör: Ferit Aslan