Türkiye, bir kez daha yürekleri yakan bir şehit haberi ile sarsıldı. Şeyda Yılmaz, İstanbul Ümraniye'de görev başında iken hain bir saldırının hedefi olarak şehit düştü. Genç yaşında vatanına hizmet ederken şehit edilen Şeyda Yılmaz kimdir, nerelidir ve hayatı nasıl trajik bir şekilde son buldu? İşte kahraman polis hakkında bilmeniz gereken her şey.

ÜMRANİYE'DEKİ SİLAHLI SALDIRI

Genç polis memuru Şeyda Yılmaz, İstanbul Ümraniye’de görev yaptığı sırada Yunus Emre Geçti isimli saldırganın silahlı saldırısına uğradı. Görev başındayken uğradığı bu saldırı, Türkiye genelinde büyük bir yankı uyandırdı. Yılmaz, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Saldırı sırasında yaralanan bir diğer polis memuru Kürşat Hakkı Sarıtepe ise tedavi altına alındı.

Polis 1

Van'da mezarlara saldırı Van'da mezarlara saldırı

ŞEYDA YILMAZ KİMDİR?

Şeyda Yılmaz, 1997 doğumlu genç bir polis memuruydu. İstanbul’un Ümraniye ilçesinde görev yapan Yılmaz, henüz mesleğinin başında olmasına rağmen büyük bir sorumluluk üstlenmişti. Sivaslı olan Yılmaz, vatanına ve milletine hizmet etmeyi amaçlayan bir kariyerin henüz başında iken hain bir saldırı sonucu şehit oldu. Yılmaz, meslek hayatına cesareti ve özverisiyle damga vurdu.

ŞEYDA YILMAZ NERELİ?

Şeyda Yılmaz aslen Sivaslıdır. Genç yaşta hayatını kaybeden Yılmaz, ailesi ve sevenleri tarafından memleketi Sivas’a uğurlanacak. Yılmaz’ın cenazesi Sivas’ta defnedilecek ve burada son yolculuğuna uğurlanacak.

ŞEYDA YILMAZ'IN GÖREVİ VE POLİSLİK KARİYERİ

Henüz mesleğinin başlarında olan Şeyda Yılmaz, İstanbul’un Ümraniye ilçesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapıyordu. Cesareti ve çalışkanlığı ile meslektaşlarının takdirini kazanan Yılmaz, Dudullu Polis Merkezi’nde görev yaptığı sırada hain bir saldırı sonucu hayatını kaybetti. Genç yaşına rağmen büyük bir sorumluluk üstlenen Yılmaz, görevine olan bağlılığıyla biliniyordu.

İÇİŞLERİ BAKANI’NDAN AÇIKLAMA

Olayın hemen ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şeyda Yılmaz’ın şehadetiyle ilgili bir açıklama yaptı. Bakan Yerlikaya, “Milletimizin başı sağ olsun. Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü Dudullu Polis Merkezi Amirliği kadrosunda görevli Polis Memuru Şeyda Yılmaz, görev esnasında çıkan çatışmada yaralanmış, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Çatışmada Polis Memuru Kürşat Hakkı Sarıtepe de yaralanmıştır. Şehidimize Allah’tan rahmet; kederli ailesine, kahraman Emniyet Teşkilatımıza ve milletimize başsağlığı diliyorum.” açıklamasını yaparak, olayın tüm ülkeyi derinden etkilediğini belirtti.

Editör: Ayşegül Yaşar