Ağustos ayı enflasyon verilerinin Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanmasıyla birlikte, memur ve emekli maaş zamlarına etki eden 2 aylık enflasyon farkı belli oldu. Memurlar ve emekliler, yılda iki kez ocak ve temmuz aylarında maaş zamlarına eklenen enflasyon farkını alıyorlar. Peki, 2 aylık enflasyon farkı ne kadar oldu ve 2025 yılı memur ve emekli zammı ne kadar olacak?

2 AYLIK ENFLASYON FARKI NE KADAR OLDU?

TÜİK’in verilerine göre, temmuz ayında enflasyon aylık yüzde 3,32, ağustos ayında ise yüzde 2,47 olarak açıklandı. Bu verilerle birlikte memur ve emekli maaşlarına yansıyacak olan 2 aylık enflasyon farkı yüzde 5,78 oldu. Ancak memurların enflasyon farkı alabilmesi için yıl sonuna kadar yüzde 3,99 daha enflasyon oluşması gerekiyor.

Para Sayan Emekli̇

Ağustos ayında 134 bin 155 konut satıldı Ağustos ayında 134 bin 155 konut satıldı

MEMUR VE EMEKLİLER 2025 YILINDA NE KADAR ZAM ALACAK?

2025 yılı ocak ayında memur ve memur emeklileri, toplu sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkı alacaklar. Ağustos sonu itibarıyla enflasyon farkı yüzde 5,78’i aşmış durumda. Kesin rakam, eylül, ekim, kasım ve aralık aylarına ilişkin enflasyon verilerinin açıklanmasıyla netleşecek. Memurlar, ocak ayında yüzde 15 toplu sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkı da alacak.

Editör: Ayşegül Yaşar