Van’daki mezarlıklarda bakım ve onarım çalışmaları Van’daki mezarlıklarda bakım ve onarım çalışmaları

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisinden çıkan ve seçimden önce kurumlara verilen tesislerinin tahsis iptal kararları için yürütmenin durdurulması kararı verildiği ortaya çıktı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine ait olan tesis, bina, spor salonu, gençlik merkezi ve park gibi yaklaşık 50 yapı 31 Mart seçimlerinden hemen önce kayyım tarafından resmi kurumlara tahsis edildi. 

Devegecidi1 ScaledSeçimlerden sonra DEM Partili yönetimin göreve gelmesi ile büyükşehir belediye meclisinden seçimden önce yapılan tahsislerin iptali yönünden kararlar çıkarıldı. Yasaya göre, Valiliğin mahkemeye taşımaması durumunda hayata geçmesi beklenen kararların tümü için Valiliğin dava açtığı belirtildi. 

Açılan davalar sonucu, Belediye meclisinden alınan ve tahsislerin iptalini ön gören kararların tümü için İdare Mahkemelerinin yürütmenin durdurulması kararı verdiği öğrenildi. 

Dogan Hatun O Mahalleler Icin Soz Verdi 1Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eş Başkanı Doğan Hatun, şu anda büyükşehir binası dışında neredeyse bir binalarının olmadığını belirterek, "Spor Dairesi Başkınlığının kalacağı yer yok. Biz sadece belediyeye ait olan ve seçimden önce başka kurumlara verilen binaların belediyeye geri verilmesini istiyoruz. Belediyeden Gençlik Spor il Müdürlüğüne verilen Devegeçidi piknik alanı milli eğitim tarafından başka şahıslara kiralanarak girişi ücretli hale getirildi. Belediyede iken giriş ücreti alınmıyordu"dedi. 

Editör: Ferit Aslan