Diyarbakır’da, inanılması zor ve akıllara durgunluk veren olayda, bir kişi kendine hazırladığı mezarda son düzeltmeleri yaptıktan bir gün sonra o mezarda toprağa verildi.

Dede-1Diyarbakır’da yaşayan 90 yaşındaki İbrahim Çiftçi, 4 yıl önce ölen eşini defn ettiği merkez Bağlar ilçesindeki Ali Pınar Mezarlığında eşinin mezarının hemen yanında kendine de bir mezar kazdırdı. Eşinin her mezar ziyaretinde kendine hazırlattığı mezarın İslami kurullara uygun olmadığını düşünen İbrahim dede, çocuklarından bunun düzeltilmesini istedi. 

Ded3YEĞENİNE, “VAKTİM KALMADI” DEMİŞ 

Araya zaman girip mezar genişletme işlemi unutulunca, İbrahim Çiftçi, geçtiğimiz Pazar günü kazma ve kürek alarak mezarlığa gitti. Evden çıkmadan yeğenine, “Vaktim kalmadı” diyen İbrahim dede, soluğu Ali Pınar Mezarlığında aldı. Yeğenlerinin de yardımı ile eşinin yanında 4 yıl önce kendine kazdırdığı mezarı genişleten İbrahim Çiftçi, mezarın taşlarını kedi elleriyle düzeltti. 

Dede1İbrahim Çiftçinin de o yaşına rağmen kendi mezarı için yaptığı genişletme ve düzenleme çalışmaları bir yakınları tarafından cep telefonu ile kayıt altına alındı. Kendine kazdırdığı mezarı için titizlikle çalışan 90 yaşındaki İbrahim Çiftçi, akşam eve gelince önce yıkandı ve ardından namazını kıldı. 

Savaştan kaçanlar Diyarbakır'a getiriliyor Savaştan kaçanlar Diyarbakır'a getiriliyor

2005994

MEZARDAN EVE DÖNDÜ YAŞAMINI YİTİRDİ

Kendisi için 4 yıl önce kazdırdığı mezarda, “Vaktim kalmadı” diyerek sanki öleceğini bilip Pazar günü son düzenlemeleri yapan İbrahim dede, mezardan eve döndükten 8 saat yaşamını yitirdi. İbrahim Çiftçi, yakınlarının gözyaşları arasında bir gün önce son düzenlemesini kendi elleriyle yaptığı mezarlıkta toprağa verildi.

Editör: Ferit Aslan