Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) 3 yıl önce Danıştay İdari Davaları Daireler Kurulu’nun üniversitelere akademisyen alımlarında başvuru koşullarının kişiye özel olmaması yönünde karara hükmetmesinin ardından Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinide düzenlemeye gitti.

Yapılan yedüzenlemede YÖK, profesör, doçent ve doktor öğretim üyesi kadrolarının özel şartlarında adaylara ait tez/uzmanlık tezi adlarının bir kısmı veya tamamı yazılamamasını karara bağlayarak, böylece fırsat eşitliği sağlamayı hedeflediğini açıklamıştı.

Savaştan kaçanlar Diyarbakır’a buraya yerleştirilecek Savaştan kaçanlar Diyarbakır’a buraya yerleştirilecek

Ancak, Dicle Üniversitesi’nin önceki gün duyurusunu yaptığı arasında tıp, fen, edebiyat ve mimarlık fakültelerinin de yar aldığı 20 akademik personel alım ilanı kimlerin kadroya alınacağını gösterir nitelikte.

İlanın açıklama kısmıyla YÖK’ün 9 Mart 2021’de yönetmeliğe 'İlana başvuru koşulu olarak adayların lisansüstü tez veya uzmanlık tezi adlarının kısmi veya tamamı yazılamayacağı gibi ilanda sadece belirli bir adayı tanımlayan özel şartlara yer verilemez' şartını ihlal edilmiş oldu.

Öte yandan Dicle Üniversitesi’ndeki çeşitli fakültelerde yaklaşık 4 yıldır kadro bekleyen bazı akademisyenlerin de olduğu biliniyor.

Whatsapp Image 2024 10 12 At 12.48.09 (1)

Editör: Özgür Ayaydın