Kanal D’nin dikkat çeken dizilerinden Güzel Aşklar Diyarı, izleyiciyle buluşmaya devam ederken, dizideki Deniz karakteri merak konusu oldu. Bu karaktere hayat veren Özgü Kaya, güzelliği ve oyunculuğu ile büyük ilgi çekiyor. Peki, Deniz kimdir ve Özgü Kaya hakkında bilinmesi gerekenler nelerdir?

DENİZ KARAKTERİ

Deniz, Karadeniz kökenli, ancak İzmir’de doğup büyümüş modern ve akıllı bir genç kadındır. Üniversitede tıp okuyan Deniz, mesleğine yeni adım atmıştır. Küçük yaşta ailesini kaybetmesine rağmen ablasının desteğiyle mutlu bir çocukluk geçirmiştir. Hayatı, Arhan ile tanışmasıyla değişir. Arhan’la birlikte bir yuva kurmayı hayal eden Deniz, kısa süre sonra kendini Kapadokya’da, Alaca Konağı’nın istenmeyen gelini olarak bulur. Bu süreçte, Deniz'in hem aşkla hem de konağın zorluklarıyla mücadelesi ön planda olacaktır.

Ahu Tuğba kimdir, neden öldü? Ahu Tuğba kimdir, neden öldü?

Özgü Kaya kimdir, kaç yaşında

ÖZGÜ KAYA KİMDİR?

1996 yılında İstanbul’da doğan Özgü Kaya, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’ndan mezun olmuştur. Oyunculuk kariyerine Adı Efsane dizisinde başlayan Kaya, Mehmetçik Kut'ül Amare ve Kimse Bilmez gibi önemli yapımlarda rol almıştır. Son olarak, Güzel Aşklar Diyarı dizisinde Deniz karakterini canlandıran Kaya, genç yaşına rağmen Türk dizi dünyasında adından sıkça söz ettiren bir oyuncu haline gelmiştir.

Editör: Ayşegül Yaşar