Diyarbakır merkeze bağlı Tavşantepe köyünde 21 Ağustos’ta katledilip dereye gömülen Narin Güran’ın öldürülmesi ile ilgili aralarında annesi, ağabeyi, amcasının da bulunduğu 4 kişi için hazırlanan iddianamede çarpıcı bilgiler yer aldı.  

Cumhuriyet savcıları tarafından hazırlanan 15 sayfalık iddianamede, 8 yaşındaki Narin’in kaybolduğu belirtilen 21 Ağustos’tan sonraki süreç gün gün yaşananlarla birlikte iddianamede yer aldı. 

KAYIP İHBARINI KÖYDE OLMAYAN AĞABEY YAPMIŞ

İddianameye göre, Narin Güran, 21 Ağustos’ta okulun kamerasına son görüntüsünün kayda alındığı saat olan 15.07 ile 15.45 arasında katledilirken, Narin için ilk resmi kayıp ihbarını, o gün köyde bulunmayan ve çalışmaya köyden ayrılan ağabeyi Baran Güran saat 20.43’te 112’yi arayarak yaptı. 

Baran Güran, aynı zamanda dosyada şüpheli olmayan ve hem otopsi işleminde hem de cenazenin teslim edildiği ağabey olarak biliniyor. Baran Güran, daha sonra Diyarbakır Barosuna vekaletname vererek, kardeşinin katledenlerin bulunup cezalandırılmasını istemişti. 

Nar.

22 AĞUSTOS’TA SORUŞTURMA SURİYE’LİLERE YÖNLENDİRİLMEK İSTENDİ

İddianameye göre, 22 Ağustos’ta köyde arama ve kurtarma çalışmaları yapılırken, Narin’e ait olduğu belirtilen bir terlik, tarlada çalışan ve çadırda kalan Suriyelilerin olduğu bölgede bulunduğu belirtildi. Savcıya göre, bununla Narin’in kaybolması bilinçli bir şekilde Suriyelilere bağlanmak istenerek soruşturma o yöne kaldırılmak istendi. 

24 AĞUSTOS’TA YANGIN ÇIKARILDI

Hazırlanan iddianamede, Köyde arama ve kurtarma çalışmalarının yoğunlaştığı 24 Ağustos tarihinde, rüzgarsız havada elektrik tellerinden kaynaklandığı belirtilen bir yangın çıkarıldı. Savcıya göre, yangın ile arama kurtarma çalışmaları engellenmek istendi. 

26 AĞUSTOS’TA KOLUNDAKİ DİŞ VE ISIRIK İZLERİ FARK EDİLDİ

Köyde arama ve kurtarma çalışmalara devam ederken, iddianameye göre 26 Ağustos’ta, Narin’in ağabeyi Enes Güran’ın kollarında diş ve ısırık izleri ile boynundaki morluklar fark edildi. Enes Güran gözaltına alınarak İstanbul Adli Tıp Kurumunu gönderildi. Oradan gelen raporda, diş ve ısırık izlerinin 3-6 gün zaman aralığına uygun olduğu ve küçük bir çocuğa ait olabileceği gibi yetişkin birine de ait olabileceği ifade edilerek, ancak bir tespit yapılamadığı belirtildi. 

29 AĞUSTOS’TA, SAVCILIK VE JANDARMA AİLEYİ ÇEMBERE ALDI

Hazırlanan iddianamede, arama kurtarma çalışmalarından bir sonuç alınamaması ve Narin’in kaybolması ile ilgili aile bireylerinin verdiği çelişkili ifadelerden yola çıkılarak olayın aile için bir kaybettirilme olma ihtimali üzerinde durularak aile cevhere alındı. 

30 AĞASTOS’TA NARİN’İN DNA’SI AMCANIN ARACINDA BULUNDU

Narin’in kaybolmasının aile bireyleri kaynaklı olduğundan şüphelenen soruşturma makamları 30 Ağustos’ta Narin’in aile bireylerinin telefonlarına usulüne uygun el koyarak Jandarma Siber Suçlarla Mücadele Şubesine incelenmesi için gönderildi. 30 Ağustos’ta birde amca Salim Güran’ın aracında yapılan incelemede Narin’in DNA’sı tespit edildi. 

31 AĞUSTOS’TA MUHTAR GÖZALTINA ALINDI

İddianameye göre, 31 Ağustos’ta anne Yüksel Güran ile baba Arif Güran’dan DNA örnekleri alınarak Narin’in evden elbiselerinden alınan DNA örneği ile karşılaştırıldı ve Narin’in Yüksel-Arif Güran’ın kızı olduğu tespiti yapıldı. Aynı gün aracında Narin’e ait DNA örneği bulunan amcası ve köyün muhtarı Salim Güran Gözaltına alındı. 

4 EYLÜL’DE, 13 YENİ MEZARA BAKILDI

Narin’in arama kurtarma çalışmaları devam ederken, 4 Eylül tarihinde köydeki mezarlıkta yeni olan 13 mezara yer altı görüntüleme cihazları ile bakıldı ancak bir sonuç elde edilemedi. 

8 EYLÜL’DE, NARİN’İN CANSIZ BEDENİ BULUNDU

Tavşantepe Köyü Eğertutmaz Deresinde JAK timleri tarafından yapılan aramada 8 Eylül tarihinde sabah saatlerinde derenin içerisine gömülmüş ve üzerine kaya parçaları bırakılan Narin Güran’ın cansız bedeni bulundu. İddianameye göre, Narin’in cesedinin bulunduğunun duyulması ile köyde kadınlar arasında tartışma ve kavga çıktı ve kadınlar birbirini suçladı. 

NARİN’İ DEREYE GÖMME İŞİ 38 DAKİKA SÜRMÜŞ

Türkiye’yi ayağı kaldıran Narin Güran’ın katledilmesinden sonra cesedinin bulunması üzerine yapılan güvenlik kameraları görüntülerinde, Narin’in dereye gömülme işleminin 38 dakika sürdüğü ortaya çıktı. Nevzat Bahtiyar’ın aracı ile dere kenarına getirdiği Narin’in cansız bedeninin ne kadar sürede dereye gömüldüğü ile ilgili zaman aralığı, aracın geliş ve oradan ayrılış sürelerinden tespit edildi.

Editör: Ferit Aslan