Yaradılışta ve dinlerde yer alan ve Masonlarda da en üst düzey olarak kabul edilen 33 rakamındaki gizem.

Sayılar hayatımızda önemli bir yer tutar. Birine ''uğurlu sayın kaç'' denildiğinde; ''uğurlu sayım yok'' dese de önce bir düşünür ve sonrasında çoğunlukla uğurlu sayısını hatırlar ve söyler.

Sonuçta herkesin bir uğurlu sayısı vardır diyebiliriz.

İnsanların uğurlu rakamlara inanmasında farklı sebepler vardır. Kimisi enerji verdiğini düşünür kimisi de şeklini sever. Buna bağlı olarak herkes bir sayıya inanmak için muhtelif sebepler üretebilir.

33 SAYISININ SIRRI

33 Siri Manşet

İnsanların uğur getirdiğine inandığı sayıların yanı sıra bir de dinlerin kutsal olarak gördüğü sayılar var. Bunlardan biri de 33 sayısı.

Dürüstlük, cesaret, disiplin ve şefkat sembolü olarak bilinen 33 sayısı bazı kişilerce aynı zamanda hayattaki birçok şeyin mümkün olduğunu ifade eder.

YARADILIŞTAN MARDUK ŞİFRESİNE 33'ÜN SIRRI

33 sayısının gücüne ve sembolizmine inanan birçok kişi bulunuyor.

İşte 33 rakamı ile ilişkilendirilenler:

''Meleklerin bize 33 sayısını kullanarak mesajlar gönderildiğine inanıldığı ve mesajlarını anlayabilmek için de 33 sayısının anlamının bilinmesi gerekiyor.

Diyarbakır'da yaz gecelerinin buluşma noktasıydı Diyarbakır'da yaz gecelerinin buluşma noktasıydı

Adem'in elmayı kopardığı ''bilgi Ağacı''nda 33 sembol yer alıyor.  Ağacın sağlı sollu 29 çiçeği bulunuyor. Ortadaki ince uzun ''gövde'', insandaki ''columba vertebralis - omurga'', sağ ve soldaki iki Tanrı-Kral ve üstteki Marduk ile toplam 33 rakamı bulunuyor.

Marduk'un şifresi 33 olarak kabul edilir. İnsanda omurga sayısı 33. 

Hz. İsa'nın öldüğü yaş 33, Masonlarda en üst düzey 33, Cennette müminlerin hep olacakları sonsuz yaş 33.

Editör: EYYUP KAÇAR