Ferit Aslan

Amedspor maçları ile elde ettiği yüksek Reytinglerle ihya olan TRT, Amedspor için adeta açılım yaptı. TRT Amedspor’un adını artık, “Amed SFK” değil, “Amedspor” olarak vermeye başladı. 

P H O T O 2024 09 03 13 45 21AMEDSPOR, REYTİNGLERDE TRT’Yİ İHYA ETTİ

Geçen sezon tarihinde ilk kez TFF 1. Ligine çıkan Amedspor, maçlarını canlı yayınlayan TRT Spor, TRT tabii, ve beIN Sports’a Reyting rekorları kırdırıyor. Amedspor’un sahasının tadilata olmamı nedeniyle dün Şanlıurfa’da oynadığı Kocaelispor karşılaşması hem TRT Spor'da hem beIN Sports'ta dünün en çok Reyting alan yayın oldu.

P H O T O 2024 09 03 13 43 12

DİYARBAKIR VE BÖLGEDEN TRT SPOR'A AMEDSPOR REKLAMLARI

TRT’nin yayınladığı hem Amedspor maçı, kuruma Reyting rekorları kırdırırken, maçtan öncede Diyarbakır ve bölge firmaları TRT Spor’a reklamlar vermeye başladı. Geçen sezon Amedspor’un forma sponsoru olan Hacıbaba Pastaneleri de TRT’de canlı yayınlanacak tüm Amedspor maçlarına sponsor olduğu görüldü. 

Diyarbakır’da 4 bin kişi 2 aydır maaş alamıyor Diyarbakır’da 4 bin kişi 2 aydır maaş alamıyor

P H O T O 2024 09 03 13 40 41-1TRT’DEN AMEDSPOR AÇILIMI 

TRT’nin Kürtçe yayın yapan Kanalı TRT Kürdi geçen sezon Amedspor maçlarını verdiğinde, Amedspor’un adını ekrana, Amed Sportif Faaliyetler Kulübü’nun kısaltması olan, “Amed SFK” olarak yazıyordu. Şimdi ise, Amedspor’un adını ekranlarına, “Amedspor” olarak yazdığı dikkat çekti. TRT’nin bu adımı “TRT’den Amedspor açılımı” olarak yorumlandı.

Editör: Ferit Aslan