Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, 2022'de atandığı bu tarihi ve kültürel zenginliklere sahip şehirde iki yılı aşkın bir süre görev yaptı.

Ancak, Sayın Su'nun görev süresi, maalesef Diyarbakır halkının ve şehrin gelişimi açısından olumlu bir izlenim bırakmadan sona erdi. 

Sayın Su hafızalarda iyi bir iz bırakmadan ayrıldı. 

Diyarbakır gibi kadim bir kente layıkıyla hizmet etmek, halkın refahını artırmak ve şehrin gelişimine katkıda bulunmak her yöneticinin birinci önceliği olmalıdır. 

Ne yazık ki, Vali Su'nun döneminde bu beklentiler karşılanmadı. Özellikle Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası'na (DTSO) randevu vermemesi, hafızalarda olumsuz bir iz bıraktı. 

Ticaret ve sanayi odaları, bir kentin ekonomik dinamiklerini harekete geçiren önemli yerel işletme organizasyonlarıdır. 

Bir kentin gelişiminde bu tür sivil toplum örgütleriyle işbirliği yapmak, yöneticilerin önceliği olmalıdır. Ancak, maalesef bu olmadı.

Vali Su, helallik isteyerek ayrıldı. Ancak, ticaret ve sanayi odası, sanayiciler adına  bu mesaja sert tepkiyle karşılık verdi. Tepkisini de sosyal medya hesabından paylaştı.

DTSO, bugüne kadar hiç de alışık olmadığımız bir tutum sergiledi.  Öyle görünüyor ki yaşananlar sanayicilerin sabrını taşırmış.

Sosyal medya hesabından  ''Helal etmiyoruz. Sizi Allah'a havale ediyoruz'' başlığıyla yapılan paylaşımında  DTSO, Vali Su'nun sadece ticari ve sanayi projelerini değil, aynı zamanda sosyal projeleri ve altyapı çalışmalarını da engellediği belirtiliyor. 

Bu eleştiriler, Su'nun halktan kopuk, sivil toplum örgütlerinden uzak ve gelişime kapalı bir yönetim anlayışı sergilediğini gözler önüne seriyor.

DTSO'nun bu kadar sert bir tepki vermesi, Vali Su'nun yönetim anlayışının kentteki pek çok kesimi hayal kırıklığına uğrattığını ortaya koyuyor.

Diyarbakır’da 1980'li yıllardan beri bu mesleği yapıyorum ve bugüne kadar böyle bir durumla karşılaşmadım. 

Vali Su'nun görev süresi, bu kadim kent için gerçekten büyük bir talihsizliktir. Keşke tüm bunlar Diyarbakır adına yaşanmasaydı. 

Gelecekte, Diyarbakır’ın hak ettiği gibi, halkla iç içe, şehrin gelişimine katkı sağlayacak vizyoner yöneticilere kavuşmasını diliyoruz.

Diyarbakır, vizyoner, halkın ihtiyaçlarını gözeten ve kentin gelişimine katkıda bulunacak bir valiyi hak ediyor. Umarız ki, bundan sonraki dönemlerde bu beklentiler karşılanır ve Diyarbakır hak ettiği değeri görür.