SIDDIK ALGÜL

SIDDIK ALGÜL

Tüm Makaleleri

SEÇİMİN ARDINDAN

14-28 Mayıs Seçimleri demokratik bir seçim miydi? eşit şartlarda bir seçim miydi.? Ahlaklı miydi? v.s tartışma ve sorular bir birini kovalarken İpi göğüsleyen yani seçimin kazananı Cumhur İttifakı oldu.
Seçimin kazananı Cumhur ittifakı olunca da CHP de kazan kaynamaya başladı. Kılıçdaroğlu’nun Genel başkanlığı bırakması gerekir şeklinde değerlendirmeler var. Bence bu söylemler ve değerlendirmeler haksız olduğu kadar erkendir de .. Kendisine karşı açık yada gizli işletilen Alevi ve Kürt karşıtı propagandaya rağmen Kılıçdaroğlu bugüne kadar yapılan seçimlerde muhalefetin cumhurbaşkanı adayı olarak en yüksek oy oranına ulaştığı ve seçimi ikinci tura taşıdığını, ikinci turda da seçimi kıl payı kaçırdığını unutmamak gerekir. …
14 Mayıs seçimlerinin ardından ortaya çıkan tabloya bakıldığında, parlamentoda Cumhur İttifakı’nın elde ettiği güçle AK Parti'nin, 2002’de yola çıktığı noktaya kadar gerilemiş olduğunu görüyoruz. Ancak ikinci turda yani 28 Mayıs seçimi kazanıldığı için kazan kaynamadan altındaki ateş söndürüldü.
Seçimin zaferini Cumhur İttifakı kazandı. Ancak bazı kesimler bu zaferi Pirus Zaferi olarak nitelendirdiler. Bunun üzerine Pirus Zaferinin ne olduğunu, ne anlama geldiğini araştırdım bakın ortaya ne çıktı.
Pirus Zaferi:
"Pirus zaferi", ismini Makedonyalı kral Pyrrhus’an almaktadır. Pyrrhus'un ordusu, Pirus Savaşı sırasında MÖ 280'de Heraclea Muharebesi'nde ve MÖ 279'da Asculum Muharebesi'nde Romalıları yendiği halde, geri dönüşü zor kayıplar vermiş

Dünya Çocuk Hakları Günü

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü'nün dünyadaki izdüşümü savaşlarda öldürülen çocuklar. Ülkemizde ise c*nsel istismar, ölüm, yoksulluk...

Yazar ve şairlerin bilinmeyen takıntıları!

Her insanın mutlaka bir bilinmeyeni vardır. Gıptayla baktığımız, içtenlikle yad ettiğimiz en güzel insanlar bile, yaşamsal dünyalarında en acı çekmiş olanlarmış meğer…

95 bin lösemili çocuklarımız var

Dünyada çocuklar konusunda sorumluluk alan 193 ülke, üstlenen bu yükümlülüklerini yerine getiriyor mu? Ne yazık ki evet diyemiyoruz.

Kanuni’nin Diyarbakır’ daki su kemeri (2)

Su ihtiyacı karşılaNmıyor.1990' lı yıllarda artan yoğun göç nedeniyle mevcut su miktarı ve tesisler ihtiyacı karşılayamaz hale gelmiş.

Kanuni’nin Diyarbakır’daki su kemeri (1)

Diyarbakır’ın bilinen en eski su isale hattı, kesin tarihi belli olmamakla beraber 1535 tarihinde Kanuni Sultan Süleyman tarafından yaptırılmıştır.

Diyarbakır’da eğlenceli bir gelenek hedik

Çocukların ilk dişi çıktığında Diyarbakır adetlerine göre aile, eş-dost, konu-komşunun katılımıyla şenlik yapılır, eğlenceye dönüşür vur patlasın çal oynasın

Diyarbakır’ın mahalle ebeleri

Diyarbakır’da mahalle ebeleri vardı. Bunlar diplomasız, alaylı ebelerdi. Çekirdekten yetişmeydiler.

Lezzeti Karacadağ’dan bir pirinç (2)

Nedir Karacağ Pirincinin sırrı ? Cevap çok basit, yerli üretim, yetiştiği toprağın yapısı, sulama suyunun volkanik Karacadağ dan inen kar suyu olması, yerel tohum ile yetiştirilmesi ve hiç işlem görme...

Lezzeti Karacadağ’dan bir pirinç (1)

Eylül ayının sonu ve Ekim ayının başında hasadı yapılan Karacadağ Pirinci, bu günlerde bakkallar ve pirinç satış yerlerinde yerini aldı.

Diyarbakır Kuyumculuk ( 3 )

Diyarbakır’ın kuyumculuk sanatında ALTIN HASIR BİLEZİK işlemeciliği özgün bir üretim olup Diyarbakır’ın simgesidir.

Özel Haber