270 kiloluk diş ortaya çıkarıldı 270 kiloluk diş ortaya çıkarıldı

Diyarbakır'daki Devegeçidi Barajı'nda düzenli olarak kontroller gerçekleştiren jadarmanın HAYDİ ekibi, çok sayıda ‘Asya sazanı’nı ölü olarak buldu. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri göl sahasından numune alırken, olayla ilgili olarak inceleme başlatıldı.

92997 3

İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı HAYDİ ekiplerinin baraj ve göletler çevresindeki denetimleri sürüyor. Ekipler, yaptıkları kontrollerde Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesinde bulunan Devegeçidi Barajı’nda bazı balıkların öldüğünü fark etti. Yapılan incelemede ölen çok sayıda balığın ‘Asya sazanı’ olduğu tespit edildi. Jandarma ekipleri durumu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ve DSİ 10. Bölge Müdürlüğü ekiplerine bildirdi.

92997 2

Olay yerine gelen ekiplerden İl Tarım Müdürlüğü çalışanları numuneler alıp Elazığ Veteriner Araştırma Enstitü Müdürlüğü’ne gönderdi. Numunelerin ardından DSİ 10. Bölge Müdürlüğü ekipleri de barajda ölü balıkların çıkarılması ve temizleme çalışmasına başladı.

92997

Diyarbakır çevresindeki bir çok çiftçi için tarımsal sulamada büyük öneme sahip olan devegeçidi Barajında aynı zamanda tatlı su balıkçılığı da yapılıyor. Baraj Gölü, 100'ün üzerinde göçmen kuş çeşidine de ev sahipliği yapıyor.

Editör: HABER MERKEZİ