Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavına milyonlarca 8. sınıf öğrencisi girecek. Peki LGS sınavı kaç dakika, sınav süresi ne kadar, sınavda kaç soru soruluyor? LGS birinci ve ikinci oturum sınav başlama saati kaç? İşte detaylar.

LGS SINAVI NE ZAMAN SAAT KAÇTA BAŞLAYIP KAÇTA BİTECEK?

Binlerce öğrenci 2 Haziran 2024 Pazar günü yapılacak 2024 LGS sınavı için ter dökecek. LGS sınavı birinci oturumu saat 09.30’da başlayacak.

LGS SINAVI İKİNCİ OTURUMU SAAT KAÇTA BAŞLAYIP KAÇTA BİTECEK?

LGS sınavı ikinci oturumu 11.30’da başlayacak. Öğrencilerin sınava gelirken yanlarında fotoğraflı onaylı sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgelerini bulundurması gerekiyor.

Lgs1

LGS SINAVINDA KAÇ SORU SORULACAK, SINAV SÜRESİ NE KADAR KAÇ DAKİKA?

LGS sınavı birinci oturumda öğrencilere Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak ve yanıtlamaları için 75 dakika süre verilecek.

KPSS Ortaöğretim sınav sonuçları 2024 açıklandı: Sonuçlar nasıl sorgulanır? KPSS Ortaöğretim sınav sonuçları 2024 açıklandı: Sonuçlar nasıl sorgulanır?

LGS sınavı ikinci oturumda ise öğrencilere matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak ve yanıtlamaları için 80 dakika süre verilecek. Sözel ve sayısal bölümlerdeki her bir alt test için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenecek. Her bir öğrencinin her bir alt testine ait ham puanı, ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak hesaplanacak.

Lgs2-1
LGS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Merkezî Sınav sonuçları 28 Haziran 2024 tarihinde https://www.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecektir. Öğrencilere sınav sonuç belgesi posta yoluyla gönderilmeyecektir.

LGS SINAVI SORU DAĞILIMI

Türkçe 20,

TC. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 10

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 10

Yabancı Dil 10

Editör: Ayşegül Yaşar