Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde çıkan ve 15 kişinin ölümüne neden olan yangınla ilgili bilirkişi heyetinin hazırladığı ikinci rapor da savcılığın yürüttüğü soruşturma açısından tatmin edici bulunmadı. Bilirkişi heyeti, yangının çıkış nedeniyle ilgili somut bir sonuç ortaya koyamayınca, savcılık yeni bir bilirkişi heyeti oluşturmak için çalışmalara başladı.

Diyarbakır ile Mardin sınırları arasında 20 Haziran'da çıkan yangın 15 kişinin ölümüne, çok sayıda kişinin de yaralanmasına neden olmuştu. Çınar Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Yangının çıkış nedeninin tespit edilmesi için bilirkişi heyeti oluşturuldu.

Bilirkişi heyeti, ön raporunda yangının sebebi olarak Köksalan köyündeki elektrik direğini gösterdi ve şu ayrıntıya dikkat çekti:

Afrika'dan gelerek Hevsel'i renklendirdiler Afrika'dan gelerek Hevsel'i renklendirdiler

“Sigortalı ayırtıcı (seksiyoner) direğinde sigorta yerine iletken tel sarılmış olup, iletken telinin koparak yerdeki otları tutuşturması ve şiddetli rüzgârın etkisi ile geniş bir alana yayılmıştır.”

Savcılık, bu raporu yetersiz buldu ve daha geniş bir rapor istedi. Sayısı 3’ten 7’ye çıkarılan bilirkişi heyeti, yaklaşık 1,5 aylık çalışmasını tamamlayarak, yeni bir rapor hazırladı.

14 Ağustos’ta Çınar Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunulan raporda ise bu kez yangının neden çıktığı somut bir şekilde ortaya konamadı.

Raporda; "Yangının elektrikten kaynaklandığına dair somut bir bulguya rastlanmamıştır." denildi.

Dosyaya konan her iki bilirkişi raporu da savcılığı tatmin etmedi. Şüphelilerin belirlenmesi ve davanın açılması için somut deliller isteyen savcılık, yeni bir bilirkişi heyeti oluşturulmasına karar verdi.

Ankara ve İstanbul’dan uzmanların yer alacağı bilirkişi heyetinin en kısa sürede oluşturularak, yeni bir rapor hazırlanması için çalışmalara başlanacağı öğrenildi.

Editör: HABER MERKEZİ