Türkiye, 8 yaşında yakınları tarafından ortadan kaldırılan Narin Güran olayını konuşurken, Narin'in 19 gün boyuncu arandığı Tavşantepe Mahallesinde tutuklanan Muhtar Salim Güran'ın 11 gün boyunca kameralara tek kare görüntü vermemesi dikkat çekti. 

Diyarbakır’da ‘Toplumsal Cinsiyet’ eğitimleri sürüyor Diyarbakır’da ‘Toplumsal Cinsiyet’ eğitimleri sürüyor

Arif Guran

Diyarbakır Merkez Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesinde Narin'in kaybolduğunun açıklandığı 21 Ağustos tarihinden sonra köy adeta gazete ve televizyonların merkezi haline geldi. Muhabirler her gün köyde yapılan arama ve kurtarma çalışmalarını izlerken, kameraların karşısına hep Narin'in babası Arif Güran çıktı. 

Narin'in öldürülmesi ile ilgili tutuklanan anne Yüksel Güran'da olayın başında bir kaç kez televizyonların programlarına katılıp açıklamalarda bulunmuştu. Mahallede, hem gazetecilerin karşısına hemde ziyarete gelen  heyetlerin karşısına çıkması beklenen ve daha sonra tutuklanan muhtar ve Narin Güran'ın amcası Salim Güran ise, 11 gün boyuncu tek kare görüntü vermemesi dikkat çekti. 

P H O T O 2024 09 13 18 50 1111 GÜN BOYUNCA NE KONUŞTU, NE TEK KARE GÖRÜNTÜ VERDİ

Mahalleye giden bazı gazetecilerin ropörtaj taleplerini geri çeviren ve gelen üst düzey bürakratları karşılayıp kameraların açısından çıkan Salim Güran'ın, muhtar olarak ve Narin'in amcası olarak olayın başından gözaltına alındığı güne kadar görüntü vermemesi hayatın olağan akışına ters bulundu. 

Editör: Ferit Aslan