Nadir görülen kuluçka olayı sırasında mavi gözlü ağustosböcekleri keşfedildi.

Ağustos böc eklerinin genelde kan kırmızı gözleri olurken, ABD'nin doğusunda son zamanlarda mavi gözlü varyantların görüldüğü bildirildi.
 
Live Sience'de yer alan araştırmada, bu bahar ABD'nin doğusunda trilyonlarca kırmızı gözlü ağustos böceği ortaya çıktığı, ancak yapılan gözlemlerde, mavi gözlü ağustos böcekleri keşfedildi.

500 kilometre uzunluğunda, 6 bin metre derinliğinde 500 kilometre uzunluğunda, 6 bin metre derinliğinde

Bu ayın başlarında Wheaton Illinois'den 4 yaşındaki Jack Bailey, kendilerine ait bahçede, mavi gözlü bir ağustos böceği keşfetti. Jack ve annesi Greta Bailey, mavi gözlü ağustos böceğini Field Museum'a bağışladı; burada bilim insanları onun DNA'sını dizilemeye ve olağandışı göz renginden sorumlu genleri belirlemeye çalışacak. Mavi pigmentin muhtemelen nadir bir mutasyonun sonucu olabileceği belirtiliyor.

Field Museum'un böcek bölümünde koleksiyon asistanı Jim Louderman, yaptığı açıklamada, ilk kez mavi gözlü ağustos böceği gördüğünü ifade ederek, ''Bu nadir mavi gözlü böceklerin ortaya çıkışı her zaman kısırdır ve yavru sahibi olamaz, bu yüzden bu kadar nadir kalırlar'' dedi.

Ohio'daki Mount St. Joseph Üniversitesi'nden biyoloji profesörü Gene Kritsky de, mavi gözlü ağustosböceklerinin milyonda bir olduğunu belirtti.

Editör: EYYUP KAÇAR