Ligde 26. hafta geride kaldı. 26 hafta sonunda Amedspor 38 puan ile 9.sırada yer alıyor. Hocaya ve yönetime sorsan playoff potasıyla aramızda 1 puan fark var.

Taraftara sorsan küme düşmeyle aramızda 5 puan fark var. Amedspor 26 hafta sonunda hala bir hedef belirleyebilmiş mi? Ligin yukarısına mı oynuyoruz aşağıdan kurutulmak için mi oynuyoruz bu konuda belli ki herkesin kafasında hala bir soru işareti var. 

Bu soru işaretlerinin olması da doğal zira şimdiye kadar oynanan futbol hiçbir zaman ilerisi için umut vermedi. Şu ligde arka arkaya 2 galibiyet bile zor alındı. Bir hafta ligin en çok gol yiyen takımına şut bile çekemezken başka bir hafta attığın son dk golüne bile kimse sevinemedi. Çünkü taraftar diğer hafta yine aynı şeylerle karşılaşacağını biliyordu. Bu da taraftarların mutsuzluğuna bir etkendi.

Bu sene bir sinerjinin yakalanamadığı açık. Bir çok neden sayabilir ve sayıyoruz. Mesela taraftarlar neden maça ilgi göstermiyor. 40 kişilik yönetici kadrosundan ve bir o kadar da İstişare Kurulu üyelerinden bunu dert edinen, buna çözüm arayan birileri var mı yoksa bilet pahalıydı, hava soğuktu, derbi vardı denilip geçiştiriliyor mu? Zaten taraftar maça gelmiyor kale arkası tribününü kapatalım demek işin en kolayı. Önemli olan o kale arkası tribününe o taraftarı nasıl getiririm çalışmasını yapmak değil mi?

Bugün Türkiye Süper Ligi 3-5 takımı çıkardığında 1-2 bin ortalama seyirciye oynuyor. 300 kişiye oynayan takımlar var. Amedspor bu kadar olumsuzluğa rağmen ortalama 10 bine oynayabiliyorsa dönüp bu taraftar neden mutsuz, bu taraftar neden maça ilgi göstermiyor, bu taraftar ne istiyor? diye bakmak lazım. 

Bu taraftarın da istediği tek bir şey var. İyi oyun. Sahada mücadele edeceği takımıyla gurur duyacağı bir oyun. Çok geriye gitmeyeceğim. Bu sezonun en iyi futbolu yenildiğimiz bir maçta oynandı. Evet kupada Alanyaspor'a karşı oynanan oyunla. Orada Amedspor yenildi, kupadan elendi ama maç sonu herkes takımıyla gurur duydu, herkes elenmemize rağmen oynanan futboldan memnundu ve tüm takımın hakkını teslim etti. Ama dönüp bir de geçen hafta kazandığın Bandırma maçına bak. Son dk gol atmışsın, galipsin ve herkes mutsuz. Bunu teknik ekibin de yöneticilerin de futbolcuların da iyi analiz etmesi gerektiğini düşünüyorum.