Takımın toparlanma süreci, zemin sorunu derken 8. haftayı da geride bıraktık. Geçen hafta yazımın bir bölümünde toplanan 12 puanın iyi olduğunu, fakat bu futbolun bizi ileri götüremeyeciğini dile getirmiştim.

Götüremediğini de hep beraber maalesef kötü bir sonuçla görmüş olduk. 

Elbette ki bu sonucun çıkmasında, yani takımın henüz hazır olamayışında birçok etken vardır. Takımda, kulüpte bir huzursuzluk var mı? Resmi siteden aktarılan açıklamalara baktığımız kadarıyla da her şey yolunda görünüyor. Peki, birçok anadolu kulübünden daha fazla imkana sahip, 1.ligin en değerli takımları arasında olan bir kulüp neden saha içi sonuçları alamıyor? 

Kuşkusuz Ersun hocanın bu konuda güzel tespitleri var. Hele son haftalara baktığımızda maç sonu basın toplantılarında oldukça önemli konulara değindi. Eksiklikler belirlenmiş, teşhis konmuş, tespitler, analizler yapılmış. Bunlar çok güzel aktarılıyor. E peki çözüm? Bunun çözümünü de biz yapacak değiliz. Biraz da sorunun çözümüne dönük öneriler sıralansa ve adımlar atılsa, bu süreçler daha hızlı ilerler kanaatindeyim. 

KULÜPTEKİ İÇKİ OLAYI

Erokspor maçı sonrası bir video yayıldı sosyal medyada. Diyarbakır şartlarında kulüp tesislerinde çekilen bir video. Kimsenin özel hayatı elbetteki başkasını ilgilendirmez, ilgilendirmemeli. Ama bu kulüp tesislerinde yapılıyorsa söz söyleme hakkı vardır diye düşünüyorum. 

Herkes videonun başka bir yerine takıldı. Çoğu kişi de ''Diyarbakır Şartları'' sözüne tepki gösterdi. Aksine ben de içki olayına takıldım. Kulüp tesislerinde içki içmek serbest mi, değil mi? Bundan önce karşılaştığımız bir durum olmadığı için bu olayın normal mi, anormal mi olduğuna açıkcası karar veremedim. 

Konuya vakıf olmadığım için başka kulüplerdeki örneklerine bakmak için birkaç telefon görüşmesi yaptım. Sonuç; Diyarbakır şartlarını bilmem ama Türkiye şartlarında bu bir disiplin cezasıdır.