Cem Garipoğlu'nun mezarı 3 Ekim'de açılacak Cem Garipoğlu'nun mezarı 3 Ekim'de açılacak

Güneri Cıvaoğlu, geçirdiği kaza sonrası 85 yaşında hayatını kaybetti. Türk basınının duayen isimlerinden olan Cıvaoğlu, gazetecilik kariyeri boyunca birçok önemli projede yer almış ve televizyon programlarına imza atmıştı. İşte Cıvaoğlu'nun yaşamı ve kariyeri.

GÜNERİ CIVAOĞLU KİMDİR?

1939 yılında Ankara’da dünyaya gelen Güneri Cıvaoğlu, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğrenim gördüğü sırada gazetecilik mesleğine adım attı. İlk olarak Akis dergisi ve Yeni İstanbul gazetesinde muhabir olarak görev aldı. TRT’nin kurulduğu dönemde sabah haberlerini hazırlayan ekibin başına geçti. Kariyerine Tercüman Gazetesi'nde genel yayın yönetmeni olarak devam etti ve 1980’li yıllarda Güneş Gazetesi’ni kurarak burada hem genel yayın yönetmenliği hem de ortaklık yaptı.

Usta gazeteci Güneri Cıvaoğlu'nun hayatı, 85 yaşında vefat eden Türk basınının önemli isminin kariyeri.

Cıvaoğlu, Sabah Gazetesi'nde köşe yazarı olarak görev alırken, aynı zamanda Show TV’de genel müdürlük yaptı. 1996 yılında Milliyet Gazetesi'nde başyazar olarak çalışmalarını sürdürdü. Televizyon dünyasında da iz bırakan Cıvaoğlu, Kanal D’de "Durum" ve "Şeffaf Oda" isimli programları sundu. 2013 yılında TV8’e geçerek üç yıl boyunca burada yayıncılık faaliyetlerini sürdürdü.

Akademik alanda da aktif olan Cıvaoğlu, Bilgi Üniversitesi'nde dersler verdi ve aynı zamanda İstanbul Barosu'na kayıtlı bir avukattı. Hem gazetecilik hem de hukuk alanında geniş bir kariyere sahip olan Cıvaoğlu, Türk basınına ve akademi dünyasına büyük katkılar sağladı.

TEDAVİ GÖRÜYORDU

Üç ay önce bir kaza sonucu başını çarpan Cıvaoğlu, yoğun bakımda tedavi görmekteydi. Beynindeki ödem ve kanamalar nedeniyle hastaneye kaldırılan gazeteci, maalesef hayata tutunamadı.

Editör: Ayşegül Yaşar