Ma Ben Beleydim?  Adamın biri ne zaman hamama gitse, yıkanıp çıktıktan sonra hamamcıya gidip bir şeylerinin çalındığını söylermiş.

Ma Ben Beleydim?

 Adamın biri ne zaman hamama gitse, yıkanıp çıktıktan sonra hamamcıya gidip bir şeylerinin çalındığını söylermiş. Bir üç, beş derken hamamcının canına tak etmiş. Adamı karşısına almış:
-Bana bah arkadaş! Bir daha “falan şeyim alındı, filan şeyim çalındı” 
diyersen bir daha ayağın bu hemamdan içeri giremez, demiş.

 Gel zaman git zaman adam eski huyunu terk etmiş olarak kendinden emin bir vaziyette hamama gitmiş. Elbiselerini çıkarıp askıya astıktan sonra yıkanma mahalline girmiş. Hamamcı hemen bunun donuna varıncaya kadar neyi var neyi yoksa alıp saklamış. Adam yıkanıp çıktıktan sonra askıda giyeceklerini göremeyince donup kalmış. Biliyormuş ki, hamamcıya “elbiselerimi çalmışlar” dese, hamamcı kendisini bir daha hamamdan içeriye sokmayacak, demese elbisesiz dışarıya çıkamayacak. Sonunda her şeyi göze alıp hamamcının karşısına geçmiş, peştamalı üzerinden atarak:
-Ma ben beleydim? Demiş.

He Direm

 Diyarbakır'a bilgisayarın daha yeni yeni gelmeye başladığı zamanlara ait bir anıyı Diyarbakır İlköğretim Okulu'ndan Okul Müdürü anlatıyor... Bir işyerine bilgisayar ve stok programı satılır. Teknik servis elemanı bilgisayarı işyerine kurduktan sonra stok programının kullanımı ile ilgili bilgi verir ve ayrılır. 

Aradan bir iki saat geçer, işyerinden telefon: 

-Kardeşim sizin anlattığınız gibi yapirem lakin program düzgün çalışmiir. 
-Teknik servis elemanı sorar: 

-Nasıl yapıyorsunuz?"   

-"Senin anlattıgın gibi” 

-Hata ne? 

-Yazdıgım bilgiler kaydetmeme rağmen saklanmiir. 

-İşlem basamaklarını tek tek anlatır mısınız?. 

-Tamam" diyor ve başlıyor anlatmaya... "Programı açirem. Malın adı bölümüne adını, adedi bölümüne adedini, birim fiyatını vb. yazirem. Hepsini yazdıhtan sonra senin anlattığın gibi kayıt bölümüne basirem. Ekrana bir yazı geliir: 

Kaydetmek ister misiniz? E / H yazısı çıkir. 

- Ben de direm Hee..." 
                                
Oruç Nasıl Bozulur 

Bir gün Ulu cami’nin İmamına sormuşlar; `denize girersek orucumuz bozulur mu?´ diye. Hoca şöyle cevap vermiş; - Ula gençler, Remazan’ da siz denize girisez orucuz bozulmaz. Amma deniz size girerse orucuz bozilir. Ona göre... 

Kıtlarsa Seni Kıtlar 
 
Omuzları tilki kürklü bir hınım efendi Ofis’te yürürken Keko’nun biri yanına gelip şöyle diyor: - Baci, baci dalıza gudik dırmanir. Hanım kızgın kızgın: - Git işine kardeşim, ne dalı ne gudigi diye Bizim keko’yu tersliyor. Bizim keko cevap veriyor : - E benene kıtlarsa seni kıtlar! 


ÇERMİK-ÇÜNGÜŞ  (D.BAKIRIN İLÇELERİ) 

Diyarbakır'da bir kadınlar toplantısına davetli olan yabancı bir bayan, genç ve güzel bir kadına sormuş: - Cici kızım sen kimlerdensin? - Vallah kimlerden oldugumi bülmirem. Çermik’in kızi, Çüngüş’lülerin geliniyem. 

YAKIT  
Hükümet Diyarbakır’a bir yazı göndermiş: 
- Kışın soğuk geçeceği anlaşılmaktadır. Kullandığınız yakıtın cinsini, kod numarasını ve stok durumunu acele bildiriniz. 
Diyarbakırlı bir köy muhtarı da hemen Ankara'ya cevap yazmış: 
- Yakıtımız pohtir... Numarası yoktir... Stokumuz çohtir... 

Devlet Versin

Bir trafik kazasında ölen 3 kişi den biri Karadenizli diğeri Kayserili bir de Diyarbakırlıdır. Öbür dünyada sorgulama başlıyor;
- Beş bin lirayı vereni geri göndereceğiz demişler. Temel yanında götürdüğü parayı vermiş bu dünyaya geri gelmiş. Sormuşlar;
-Kayserili nerede kaldı?
—O daha pazarlık ediyordu.
—Peki Diyarbakırlı?
- O da benimkini devlet versin diyordu...