Son yıllarda yaşanan orman yangınları, sel felaketleri, hortumlarla dünyanın sağlığı giderek bozulmaya başladı. 

Dünyanın sağlının bozulmasındaki en önemli etkenlerden biri de ormanlar. Son yıllarda orman yangınları giderek artıyor. Yaşadığımız dünyanın akciğerleri olarak adlandırılan ormanları yok ediyoruz.

Yapılan araştırmalarda, iklimlerdeki değişim ve sıcaklıkların giderek artmasından kaynaklanan yangınların yanı sıra çıkan orman yangınlarının yüzde 90'ının insan eliyle olduğu belirlendi. Bilerek ya da bilmeyerek veya umursamaz davranışlarımızla ormanları, sanki ant içmişçesine imha etmeyi sürdürüyoruz. Bilinçsizce yapılan davranışlar bize pahalıya mal oluyor. 

Toplum olarak hep ''Bir şey olmaz'' mantığıyla hareket ediyoruz. Bu mantıkla yapılan yaklaşım da, sorunları aşılmaz hale getiriyor. Bir olayın ya da sorunun  ucu bize dokunduğu zaman harekete geçiyoruz. Onun dışında umursamaz, sanki bir şey yokmuş gibi tavrımızı sürdürüyoruz. Toplumsal yararları görmezden geliyor ve bireysel çıkarlarımızı ön planda tutuyoruz.

Yangınlar, madenler, turistik tesisler, oteller için ağaç kesilerek ormanlık alanların yok edilmesiyle aslında bindiğimiz dalı kesiyoruz.

Yangın ve diğer nedenlerle ormanların yüzde 90'ının insan eliyle yok edilmesi bunun en önemli göstergesi.

Yangınların yanı sıra okyanus yüzeylerinde 30 dereceleri aşan sıcaklık rekorunun kırılması, uzmanların artışın süreceğini ve yıkıcı sonuçların olabileceğini söylemesi, dikkat edilmesi gereken önemli uyarılar. 

Dünya ikliminin düzenlenmesinde önemli bir rol oynayan okyanuslar, ısıyı emerek hava durumu trendlerini yönlendiriyor ve atmosferdeki karbonu emiyor. Ancak bu etkisi giderek yok oluyor.

Buzulların giderek erimesi, deniz seviyesinin yükselmesi, okyanus sularının ısınması kasırga, hortum, fırtına ve aşırı hava olaylarının oluşmasını tetikliyor.

Kısaca, böyle devam ederse, kendi sonumuzu kendimiz getirmiş olacağız.