Ülke ve Dünya sorunlarının bilincinde bir terzi Niyazi Tatlıcı. Terzi Niyazi Tatlıcı: Dükkanı Gazi caddesinde bir sokak içerisinde Ar Sinemasının bulunduğu Ar sitesinin hemen girişindeydi.

 
Niyazi okumaya meraklı. ülke ve Dünya sorunlarına vakıf. Aklıselim ve sol görüşlü olan bir terziydi. Dükkanı bir tartışma mekanıydı. İstanbul ve Ankara’da yüksek tahsil yapan ayrıca fakülte mezunu meslek sahiplerinin buluştuğu ve sohbet ettiği bir mekandı. 

Kalfası ise eski Diyarbakır Belediye Başkanlığı yapan Mehdi Zana’ydı. Niyazi usta bir yandan dikiş diker bir yandan da hararetli tartışmaları bir bilge sükuneti içerisinde dinlerdi.

TERZI ALI BEY, TERZİ SADIK, TERZİ HANNA ALAN, PARÏS PANTOLUNCUSU, CAHÏT VE SITKI ASLANLAR, TERZİ VAHİT.
 
Terzi Yavuz Müneyyirci: Ermeni asıllı olan bu zat esasında kadın terzisiydi. Dükkanı Dörtyol'da yine 3 kardeşler döner salonunun sırasındaydı. Vitrininde bir kadın mankeni bulunurdu. Kadın terzisi olduğu anlaşılsın diye. Kadın Mantosu ve Etek-Döpiyes dikim işinde ünlüydü.

TERZI UĞUR SEVİMLİ, TERZI MEHMET ÇELEN, TERZİ AZİZ YAN, SEMA TÜCCAR TERZİ

Terzi Hasan Dede: Kadın terzisiydi. Lise Caddesinde Onur Apartmanının altındaydı dükkanı. Bunun da Vitrininde bir kadın mankeni bulunurdu.

Kaynak: Canlı kaynaklar; Halit Ötük, Mehmet Garan, Mehmet Cemil Erbaş, Bedri Mermutlu, Celal Kolsuz. İbrahim Akalın.