Diyarbakır İl Seçim Kurulu kesin aday listesini astı. Adaylar kesin olarak belirlendi. 22 aday arasında sadece 4 kadın aday var.

Kadın aday olarak Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi Ayşe Serra Bucak'ı, Türkiye Komunist Partısi Sibel Altıntaş'ı, Millet Partisi Leyla Karakaya'yı aday gösterirken, Orkide Düzkaya da bağımsız aday olarak yarışa katıldı. 

AK Parti Mehmet Halis Bilden'iME İyi Parti Ahmet Çakır'ı DSP Ali Artun'u, YRP Hikmet Kaplan'ı TKP, Davut Şanlı'yı,  ZP Mahmut Tatar'ı HKP Abdurrahman Kaya'yı BTP  Şeyhmus Elçi'yi YTP Umut Anar'ı, CHP Cafer Pakdemir'i HÜDAPAR Faruk Dinç'i, HAKPAR Mehmet Şah Eren'i, ABP Mustafa Malkoç'u MYP Mehmet Ali Kara'yı, DEVA Cenap Ekinci'yi, SP Mehmet Sabir Fırat'ı, VP Ferdi Tanhan'ı aday gösterirken, büyükşehir için Abdulaziz Kırkhan da bağımsız olarak yarışacak.

Adı pek duyulmayan ve kamuoyunda pek bilinmeyen partiler de seçim yarışına girdi.
Propagandalar, açıklamalar, vaadler, projeler açıklanmaya başladı. 

Tüm partilere başarılar dilerken, Diyarakır'ın yıllardır gündeminde olan ama bir türlü gerçekleşmeyen ve önemli gördüğüm projelerine kısa da olsa değinmek isterim.

Yıllardır gündeminde olan hızlı tren, otoyol, raylı sistem projeleri unutuldu gitti.   

Kentin diğer bir önemli konusu da azaltılan ve yetersizliği sorunlara yolaçan uçak sefer sayılarının artırılması. Kentlerin tanınmasına, ekonomik olarak gelişmesine katkı sağlayacak önemli unsurlardan biri ulaşım ağıdır. 

Bu projelerin yanı sıra kentte insanların karnının doyması, elinin iş tutması için istihdam alanları yaratılması, kentin modern bir görünüme kavuşması, trafik, yaşam alanlarının iyileştirilmesi, çevresel sorunlar, şehir planlaması gibi özetle altyapı, üst yapı ile ilgili projeler de önem arz ediyor. 

Diyarbakır yıllar önce hep Doğu'nun Paris'i olarak adlandırılırdı. Hatta yıllar önce şehir girişinde ''Doğu’nun Paris’ine Hoş geldiniz'' tabelası yer alıyordu. Daha sonra tabela da Paris olma da unutulup gitti. 

Seçimlere bir aydan daha az süre kaldı. Bu sürede, adaylar hangi projelerini ön plana çıkaracak, neler vaadedecek. 

Diyarbakır yeniden ''Doğu'nun Paris'i'' olabilecek mi? Bunun için projeler var mı?