Son günlerde ''Amedspor'a 4 hafta lazım, Amedspor'a 6 hafta lazım'' gibi çokca duyduğumuz bir söz var.

Evet lazım da önce bu eksikliğin tespiti yapıldı mı, yani sorun sadece transfer mi? Biraz buna değinmek istiyorum. 

Malumunuz kamp 2 Temmuzda başladı.

Ligin ilk maçı olan Karagümrük maçına kadar da yaklaşık 40 günlük bir kamp dönemi geçirildi. Bu süreçte de 4 hazırlık maçı oynandı. (Oynadığın rakiplerin lig maçlarına ne kadar ölçü olduğu da ayrı bir tartışma konusu; Orayı geçelim.)

Takımın gizliliği için bir karar alındığından takım ne oynadı, nasıl oynadı , kim oynadı, nerde oynadı? Bu konularda hiçbir bilgimiz yoktu. 40 günlük süreç böyle tamamlandı.

Rakiplerimizin hazırlık maçlarını dahil tv'den izlerken biz kendi takımımızı ilk Karagümrük maçında gördük. Görebileceğimiz de bir şey yoktu aslında.

Zamana ihtiyacımız var denildi gözler İstanbulspor maçına çevrildi; Çevrildi ama bu eksiklikleri kapatacak transferler de gelmedi. Yönetim ve hocanın geniş katılımlı basın toplanısında da gündem yine zamandı. Yine 4-5 haftanın geçmesinden bahsediliyordu. Yine tek beklenti transferdi. 

Pekii, 4-5 hafta geçsin.

Geçsin de bu takımın sorunu sadece transfer mi? Yani takıma 3-4 oyuncu daha katılınca her şey düzelecek mi? Zaten 2 haftası geçti.

Bu kadar birbirinden habersiz ve uyumsuz bir takım 2-3 hafta sonra bizlere ne vaadedecek? İşte burada koskocaman bir soru işareti var. 

Sorun sadece transfer olsa biliriz ki 13 Eylül'de bitecek transfer sürecinden sonra takım daha iyi olacak. Ama sorun bence sadece transfer değil. Sorun mevcut kadronun da bir ekip olamaması, sorun takımın bir uyum probleminin olması, sorun takımın tempo sorununun olması, sorun eldeki kadrodan maksimum verim alınamaması, sorun 1.5 aylık geçen kamp sürecinde futbolcuların bireysel anlamda da performanslarının çok kötü olması.

Yani sorun sadece Ersun hocanın sürekli dile getirdiği transfer yapılamaması değil. Sorun aynı zamanda bizim mevcut kadroyla ne yaptığımız. 

Sonuç olarak bize kaç hafta lazım bilemem ama görünen o ki bu takımın 2-3 hafta sonra da istenilen yerde olamayacağı.

Yönetimden, Ersun hocadan beklentiler elbette büyük ama bu takımın sorunlarını dile getirirken bu sorunların sadece transferler olmadığını bilmek gerekir.

Transferler elbette en büyük sorun. Ersun hoca, evet her fırsatta transferlerden bahsediyor doğru ve haklı da; ama rakipler bu kadar hazırken, bu takım 1.5 aylık kampın sonunda neden bu durumda.

Biraz da bunun anlatılması gerekir.