Amedspor-Boluspor maçını seyrederken, her iki takımın futbolcularının ciddi sakatlanmaması içten değildi.

Patates tarlasını andıran saha zeminini görünce, burada futbol oynanacağını sanmak, akla ziyan bir şey gibi.

Futbol her şehrin kendi seyircisine zevki tattırmaktır bir bakıma. Ama gel gör ki, Diyarbakır Stadı, bu zevki tattırmaktan yoksun. Futbolcuların ayağından çıkan her topun istenen noktaya varması için dakikalar gerekiyor. Şut ne kadar sert olsa bile topun istenen yönün tam tersine savrulması zeminin havalanmasıyla birlikte yönünü başka alana çevirmesi insanı adeta çileden çıkarıyor. 

Diyarbakır’a bu stat hiç yakışmıyor. Hele hele Süper Lig iddiası olan bir takımın buradan başarı elde etmesi de hayal gibi bir şey. Futbol her daim 90 dakikadır derler, ama uzatmalar olunca galip takım defansa, mağlup takım da beraberliğe oynar gerçeği var. Ama bugünkü maç 90 + 4’e geldiği zaman Amedspor'un kendi alanında top çevirmesi izah edilecek şey değil. Ani atakla beraberliği yakalayan Boluspor sahadan berabere ayrılmak için elinden gelen her şeyi yaptı. 

Dakikalar ilerleyince sürekli oyuna yeni futbolcular sürdü. Tabi ki bu da takımın daha atak oynama kabiliyetini arttırdı. Ersun Yanal Hoca hep yaptığını bu maçta da tekrarladı. 4 oyuncu değiştiren hoca, maçın bitimine 5 dakika kala oyuna soktuğu iki oyuncu ne olduğunu anlamadan gol geldi. Takım ruhu eksiklerle dolu. Hele Yakal’ı forvette oynatma inadı ise başka bir eleştiri konusu. 

Adeta yeniden kurulan ve bünyesine çok sayıda futbolcu katan Amedspor bir an önce toparlanmalı. Forvet hattını kıvrak ve atak oyuncularla takviye etmelidir. Gerçi transfer dönemi bitti ama ara dönemde bu açığı kapatmalıdır. Aksi taktirde Süper Lig hayal gibi. 

Bu arada, kulüp yetkilileri bir an önce harekete geçmeli ve stat zemininin istenen seviyeye getirilmesi için çalışmalıdır. Patates tarlasından hiç ayırt edilmeyen stat zemini her oyuncunun spor hayatının da sonunu getirecek tehlikelerle dolu olduğu gün gibi ortada. Bu stat nasıl bu hale geldi, zeminin alt yapısı oturtulmadan nasıl çimlendirme yapıldığı sorgulanması gerekir. Diyarbakır halkını adeta futboldan mahrum bıraktırmak için sanki birileri bunu bilinçli bir şekilde yapmış izlenimi vermek istemiş. 

Diyarbakır halkı futbola gönül vermiş bir yapıya sahip. Bunu onlara hor gören yöneticilerin bir an önce işten el çektirilmesi gerekiyor. Bunun tekrarı halinde bırakın Süper Lige çıkmayı, zaman içinde futbolcuların da istenen oyunu sergilememesi içten değil. Sakatlık bir sporcunun futbol hayatının da sonu demek. Hiçbir futbolcu bunu göze alamaz. Oyun sırasında bazı futbolcuların topa vuruşuyla birlikte havaya zıplaması sakatlanmamak içindir.

Amedspor-Boluspor maçını seyrederken, hiç zevk almadım dersem yanlış olmaz. Futbol bir yerde adrenalinin yükselmesi, zevkin doruğa çıkması demek. Lig uzun bir maraton. Patates tarlasının ne yapıp edip bir an önce futbol oynamaya müsait hale getirilmesi lazım. Yöneticiler, korkmadan cesurca bu sahayı bu hale getirenlerden yasalar önünde hesap sormalıdır. 

Kısacası futbol ile yatıp, futbol ile kalkan Diyarbakır halkı bir an önce kaliteli maçlar seyretmek ister. Bu onları en doğal hakkı. Zevkin doruğunu bir nebze de olsa futbolla gideren Diyarbakırlıları ilin yöneticilerinin de görmesi gerekir. 
İyi okumalar dileğiyle